Üstüne Görmek Nedir?

Hamileliğin birçok işareti olabileceği gibi işareti de olmayabilir. Bazı kadınlar belirtileri fark edemeyebilir.

Hamilelik döneminin en erken belirtisi ise üstüne görmek diye tabir edilen belirtidir. Peki, üstüne görmek nedir?

 Üstüne Görmek

 Adet döngüsünden önce meydana gelen küçük kanamaya üstüne görmek denilmektedir. Hamileliğin çok erken işaretlerinden biridir. Hamilelik testlerinin pozitif çıkmasından daha önce meydana gelen bir belirtidir. Spermlerin yumurta ile döllenmesinin ardından embriyo fallop tüplerinden uterusa ilerlemektedir. Uterusa yerleşmek için tutunan embriyo buraya yerleşirken küçük bir kanamaya neden olur. Adet döngüsünden bir ya da iki hafta kadar önce gerçekleşir. Burada meydana gelen küçük kanama üstüne görmek olarak adlandırılır.

Üstüne Görmek Nedir?
Üstüne Görmek Nedir?

 Üstüne Görmenin Belirtileri

 Üstüne adet görmek embriyonun rahim içine yerleşmesi sırasında meydana gelen kanamalardır. Hamileliğin erken belirtisi olduğu için kadınlar üstüne görmenin gerçekleşip gerçekleşmediğini takip ederler. Kanamanın ayırt edilebilmesine yardımcı olabilecek çeşitli belirti ve bulgular bulunur.

Erken kanama: Genel olarak belirli olan adet döngüsünden birkaç gün öncesinde ortaya çıkmaktadır. Fakat her zaman bu kanama olmayabilir ve kadınlar genellikle ikisini birbirine karıştırırlar.

Olağan dışı renkli akıntılar: Pembe renkli ya da koyu kahve ve siyah renkli akıntı oluşumu.

Çok hafif kanama: Rahime yerleşmenin sebep olduğu akıntı ve kanama genel olarak kırk sekiz saatten fazla sürmemektedir. Birçok kadın sadece birkaç saatlik akıntı izi, nokta şeklinde lekelenmeler yaşar.

Kramp: Rahime embriyonun yerleşmesi sırasında kasık bölgesinde geçici hafif kramplar oluşabilir.

Bir Yorum

Yorum yapın