Hamile Kalmak İçin Ne Yapmalı?

Her kadının hayatımın en büyük amaçlarından bir tanesi anne olmaktır. Özellikle evli kadınlar hamile kalma konusunda oldukça heveslidir.

Genel anlamda herhangi bir sorunu bulunmayan kişiler hamile kalma konusunda başarılı olur. Ancak bazı durumlarda hamile kalmak sıkıntı yaratabilir. Hamile kalma konusunda yapılacak bazı aktiviteler hamile kalmayı kolaylaştırıcı etkiye sahiptir. Hamile kalmak için ne yapmalı? sorusuna ise çok sık sorulan sorular arasındadır.

 Hamile Kalmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

 Hamilelik yaklaşık 40 hafta kadar süren bir süreçtir ve hamileliğin bu kadar uzun süren süreci kişinin doğru zamanda korumasız bir şekilde cinsel ilişkiye girmesi ile başlar. Kadınların doğru zamanını bulunarak ilişkiye girilmesi hamile kalma olasılığını artırır.

 Hamilelikte Yaş Faktörü

 Hamilelikte en önemli olan durumlardan biri de yumurtlamanın en yoğun ve sağlıklı olduğu dönemlerdir. Bu sebeple hamilelikte yaş faktörü oldukça önemlidir. 18 yaş ve 40 yaş arası sağlıklı kadınlar, hamile kalma konusunda oldukça başarılıdır. 18 yaş altında ve 40 yaş üstünde hamile kalınması oldukça risk doğuran bir durumdur.

Hamile Kalmak İçin Ne Yapmalı ?
Hamile Kalmak İçin Ne Yapmalı ?

 Hamile Kalmak İçin Sağlıklı Olmak 

 Hamile kalmak için diğer bir etkili durum ise kişinin sağlığına dikkat etmesidir. Sağlıklı bireylerin hamile kalma konusunda çok daha rahat olduğu bilinmektedir.

 Hamile Kalma Zamanı

 Kadınlar yumurtlama dönemine 15 gün kala doğurganlık düzeyleri en yüksek olduğu zamanlardır. Bu dönemlerde kadınların hamilelik durumu oldukça fazla olur.

 Hamile Kalmak İçin Ne Gerekir?

  •  Kadınların yumurtlama döneminden 5 gün önce ve yumurtlama günü partneriyle korunmasız cinsel ilişkiye girmesi hamile kalma olasılığını artırır.
  •  Sigara içmeyen kişilerde hamile kalma olasılığı artar.
  •  Alkol içmeyen kişilerin hamile kalma durumu daha yüksektir.
  •  Egzersizi düzenli ve yeterli düzeyde yapmak hamile kalma durumunu yükseltir.
  •  Gereksiz ilaç kullanımı hamile kalma ihtimalini artırır. 

    Yorum yapın