Hamilelere Beslenme Önerileri

Hem anne hem de bebek sağlığı açısından hamilelikte beslenme kritik bir öneme sahiptir.

Bu nedenle uyku düzeni ile birlikte beslenmeye azami oranda dikkat edilmesi gerekiyor. 

 Şerbetli Tatlılar Yerine Bitter 

 Gebelikte diyabetten korunmak için şerbetli tatlılar yerine bitter tercih edilmelidir. Gebelik süresince artışa geçen mineral ihtiyacını karşılayan bitter çikolatalar aynı zamanda vücudun şeker ihtiyacını da karşılıyor. Beslenme uzmanları tarafından tavsiye edilen bitter çikolatanın ağrı kesici özelliği de bulunuyor. 

 Kalsiyum Ağırlıklı Beslenme 

 Kemik sağlığı açısından önemli olan kalsiyum hamilelik süresince çeşitli gıdalardan ve içeceklerden alınmalı. Yarım yağlı ve laktozsuz sütler ile birlikte ara öğünlerde yoğurt tüketilebilir. 

Hamilelere Beslenme Önerileri

 Kahvaltı Öğünü Atlanmamalı 

 Hamilelerin atlamaması gereken öğünlerin başında kahvaltı geliyor. Her gün düzenli bir şekilde kahvaltı yapılmalı. Bu öğünde yumurta ve peynir başta olmak üzere protein bakımdan zengin gıdalar tüketilmeli. Fazla demli çayların fazla tüketilmesi kansızlığa yol açacağı için onun yerine taze sıkılmış meyve suları tercih edilmelidir. 

 Hamilelerin Uzak Durması Gereken Yiyecek ve İçecekler 

 Hamilelik dönemince vücut ekstra hassas olmakta ve direnç kaybetmektedir. Normal bir zamanda çok daha az zararlı olan belli başlı gıdalar bu dönemde daha büyük zararlara yol açabilir. Bu gıdaların başında fast-food tarzı yiyecekler geliyor. Aynı zamanda asitli içecekler aşırı tüketildiği takdirde midede yanma ve hazımsızlık gibi şikayetlerin çoğalmasına neden olabilir. Yenilen etlerin fazla pişmiş olmasına da özen gösterilmelidir. 

    Yorum yapın