Hamilelik Belirtileri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Hamilelik evliliğin doğal bir sonucu olarak bilinir. Eşler arasındaki cinsel ilişki sonucunda hamilelik ortaya çıkmaktadır.

Hamilelik belirtileri her kadının yaşayabileceği belirtiler arasındadır. Dolayısıyla özellikle kadınların bu dönemde en çok araştırdığı konulardan birisi de hamilelik belirtileri nelerdir? sorusudur. Hamilelik belirtileri kimi zaman farklı hastalıklarla karıştırılabilir. Bundan dolayı kesin test için mutlaka bir test yaptırmak doğru olacaktır. 

 Eğer hamile olduğunuzdan şüpheleniyorsanız mutlaka hamilelik belirtilerini iyi analiz etmeniz gerekiyor. Bu belirtilerin eğer çoğunu yaşıyorsanız hamile olma olasılığınız büyük ihtimal olarak bilinir. Hamilelik döneminde kadınların yaşadığı bir takım belirtiler vardır.

 Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

 – Regl gecikmesi hamilelikte bilinen en belirgin belirtilerden biridir. Kadınların adet dönemi genellikle düzenli olarak geçer. Hamilelik gerçekleştiği durumlarda ise regl dönemi süreci uzayabilmektedir. Bu süreç genellikle başka bir zamana sarkar ve bu durumda hamilelik düşünülebilir.

 Hamilelik Belirtileri Nelerdir?
 Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

 – Göğüslerde hassasiyet

 – Göğüs uçlarının hassas olması

 – Baş dönmesi

 – Mide bulantısı

 – Kusma

 – Yorgunluk 

 – Bitkinlik

 – Aşerme belirtileri

 – Koku hassasiyeti 

 – Vajinal bölgede akıntı

 – Dış gebelik meydana gelmesi

 – Vücut sıcaklığının normalden daha fazla olması

 – Meme uçlarının kahverengimsi bir renk alması

 – Yerleşme kanamasının meydana gelmesi

 – Karın bölgesinde şişlik 

 Hamilelik belirtileri kısaca bu şekilde özetlenebilir. Bu belirtilerin eğer çoğunu yaşıyorsanız hamilelikten şüphelenebilirsiniz. Hamilelik döneminde kişi oldukça duygusal ve hassas da olabilir. Tüm bu belirtilerden sonra kesin olarak hamile olup olmadığınızdan emin olabilmek için test yaptırmanız doğru olacaktır. Test sonucunda ise kesin olarak hamile olup olmadığınızı rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

 Hamilelik Belirtileri Ne Zaman Başlar?

 Cinsel ilişkiden sonra hamilelik belirtileri hemen başlamaz. Hamilelik belirtileri cinsel ilişkiden 2 hafta sonra ortaya çıkabilmektedir. Bu süreçte yumurta döllenme süresi olarak bilinmektedir. Bu dönemde ise rahim bölgesinde çeşitli değişimler de meydana gelmektedir. İmplantansyon döneminde ise hamileliğin ilk belirtileri ortaya çıkmaktadır.

 Ayrıca bu dönemde bazı psikolojik belirtiler de kendini gösterebilir. 2 hafta süresi boyunca bir günde ortaya çıkabildiği gibi bu süre kişiden kişiye göre değişebilir. Bazı kişilerde ise 3. haftada belirtiler görülebilir. 

    Yorum yapın