Hamilelik Döneminde Bebeğin Kalp Atışları

Hamilelik dönemi her anne babayı etkileyen bir süreçtir. Özellikle bu dönemde oldukça hassas olan anne adayları bebeklerine dair her türlü bilgiyi merak etmektedirler.

Bebeğin kalp atışları ne zaman duyulur? şeklinde araştırma yapılarak hamilelik döneminin en önemli sürecinde bilgi edinmektedirler. Hamilelikte bebeğin kalp atışları her bebeğe göre değişkenlik gösterebilir. Bunun için belirli bir süre söylemek mümkün değildir. 

 Hamilelik Döneminde Bebek Kalp Atışları 

 Bebek anne karnında belirli bir olgunluğa eriştikten sonra yavaş yavaş kalp atışları da duyulmaya başlar. Hamilelikten yaklaşık olarak 5 hafta geçtikten sonra bebeğin kalp atışları yavaş yavaş duyulmaya başlar. Bebeğin gelişimine göre bu süre biraz daha erken olabilir veya biraz daha geç olabilmektedir.

 Genel olarak ise 5. haftada kalp atışları duyulur. Bebeğin kalp atışları 5. haftada duyulmuyorsa anne adaylarının endişeye kapılmasına gerektirecek bir durum yoktur. Bu süreç 6. haftaya da sarkabilir. Bu tamamen doğal ve anormal olmayan bir durumdur.

Hamilelik Döneminde Bebeğin Kalp Atışları
Hamilelik Döneminde Bebeğin Kalp Atışları

 Bebeğin Kalp Atışı Nasıl Olur?

 Bebeklerin bu dönemde kalp atışları yetişkin insanlara göre oldukça yüksektir. Hamilelikte anne bebeğin kalp atışlarını dinlediğinde hızlı bir kalp atışı olduğunu hissedebilir. Bu dönemde bebeklerin kalp atışları sağlıklı bir şekilde gerçekleşmektedir.

 Bebeklerin kalp atış hızları dakikada 90 ila 180 arasında değişkenlik göstermektedir. Fazla bir kalp atış hızı olduğunda ise anne adaylarının doktorları ile görüşmelerinde fayda olacaktır. Bu durum taşikardiye sebep olabilir. 

    Yorum yapın