Hamilelikte İlaç Kullanımı

Hamilelikte anne adaylarının dikkat etmesi gereken noktalar bulunmaktadır.

Hamilelikte anne adaylarının dikkat etmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Anne adayları özellikle yeni doğacak bebeklerinin heyecanını yaşarken bir yandan da bir takım noktalara dikkat etmek istiyorlar.

 Anne adaylarının aklındaki en büyük sorulardan olan hamilelikte ilaç kullanımı zararlı mı? doktorlarına da danıştığı bir sorudur. Anne adaylarının hamilelikte kullandığı ilaçlara dikkat etmesi hem kendi sağlığı hem de bebeğin sağlığı açısından son derecede önem teşkil eder. 

 Hamilelikte Yüksek Dozda İlaç Kullanmaktan Sakının!

 İlaçların yüksek dozda olması fetüs üzerinde direkt olarak etki edebilir. Bu durumda da doğum kusurları ortaya çıkabilmektedir. Hamilelikte dozu az olan ilaçlar tercih edilmesi bebeğin sağlığı açısından son derecede önemlidir.

 Hamilelikte Yüksek Dozda İlaç Kullanmaktan Sakının!
 Hamilelikte Yüksek Dozda İlaç Kullanmaktan Sakının!

 Yüksek doz içeren ilaçlar bebeğin sağlığını olumsuz yönde etkileyecektir. Hamilelik esnasında hekimin tavsiyelerine de uymakta fayda vardır. Hamilelikte kullanılan yüksek dozda olan ilaçlar kan damarlarını daraltıcı etkisi olabilir. Bu durumda plasentanın işlevini tamamı ile bozar. 

 Hamilelikte İlaç Kullanılırsa Ne Olur?

 Hamilelik döneminde kullanılan ilaçlar rahim duvarlarının daralmasına neden olabilir. Bu durumda da doğum esnasında annenin daha zor doğum yapmasına sebep olur. Ayrıca rahim duvarlarının kasılması da erken doğumu tetikleyebilir.

 Erken doğumda da bebek anne karnında tam gelişimini sağlayamadan doğacaktır. Anne adaylarının kan basıncını düşüren ilaçlar kullanması yine plesantanın işlevinin bozulmasına yol açacaktır. Bundan dolayı fetüs yollarında oksijenin azalması gözlemlenecektir. Bu dönemde mutlaka doktor tavsiyesi üzerine ilaç almak önemlidir. 

    Yorum yapın